Begin 2015 verbleef Remmelt van Tol twee maanden aan Draper University in San Mateo, Silicon Valley. Het bleek de basis voor de startup die hij nu samen met zijn Chinese medestudent Shin Liang is gaan opzetten. Het doel: een concurrent voor snapchat bouwen. Remmelt praat e52 elke zaterdag even bij over zijn vorderingen. Deze week: De ceo als mascotte. (lees hier alle eerdere afleveringen)
Tijd voor wat vermaak. Nuttig vermaak, dat wel, want alles moet uiteindelijk leiden tot een succesvolle start van Timit. Vier weken later dan verwacht, maar daar is-ie dan: het honeybadger-pak. “Kunnen we eindelijk die commercial in elkaar gaan draaien!”
Dat zal geen gelikt verhaal worden met uitleg en toelichting over de functionaliteiten van timit, bezweert Remmelt. “Nee, dat spreekt zo voor zichzelf, dat we daarvoor geen instructievideo nodig hebben. Nee, die commercial wordt vooral grappig. Juist door te prikkelen, door over de top te gaan in bizarre humor, willen we mensen warm maken voor timit. Dat ze denken: ‘wat is dát nou weer, snel even kijken!’”
Voor de commercial zelf is een productiebureau ingehuurd, maar het idee erachter is van Remmelt en Shin zelf. Een draaiboek of zo? Niet echt. “Gewoon gáán, man!” Dat de commercial een hoog prank-gehalte zal hebben, blijkt wel uit de eerste video die met de honeybadger is gemaakt:
Een knop
En terwijl Remmelt zich druk maakt over de commercial en vol bezig is met het perfectioneren van het design en ander belangrijke regelwerk, gaat Shin aan het programmeerfront ook volle vaart door. “Waar we momenteel heel blij mee zijn is dat we erin lijken te gaan slagen om alles met slechts één knop te kunnen besturen. We hebben het heel bescheiden “de hand van god” genoemd. Met die ene knop kun je dus de hele app bedienen. Fouten maken wordt dan wel heel lastig.”
Daarnaast heeft Timit een antwoord op het probleem van alle beginnende app-makers: er is veel publiek nodig om het zaakje succesvol te krijgen, maar zolang dat publiek de app niet kent, zal dat nooit gebeuren. “Het kip-ei probleem zou je kunnen zeggen. Wij hebben daar iets heel slims op gevonden. Stel dat ik de app al heb maar mijn vrienden niet en ik wil ze toch erbij betrekken, dan krijgen die vrienden eerst een mmsje, met een geblurde foto en een persoonlijk bericht. Ze worden daarmee dus getriggerd om die app direct te downloaden, anders kunnen ze de foto niet zien.”
Lees hier alle eerdere afleveringen van Silicon Remmelt