Author profile picture

Parkeren bij het vliegveld, daarmee is je vakantie vaak al verpest voordat je nog maar één voet op het strand of zelfs in het vliegtuig hebt gezet. Waar vind je een plekje dat ook nog eens niet veel te duur is? Studenten Martijn Meeuws en Jeroen van den Eerenbeemt zagen de ellende van het parkeren bij vliegvelden (niet alleen bij Eindhoven Airport) en bedachten een oplossing. Ze maakten een platform met overzicht van betrouwbare parkeeraanbieders bij de vliegvelden, waar je ook nog je plekje kunt reserveren. Met dat idee wonnen ze de Mignot Prijs 2017. 

Ze waren donderdag de eersten die mochten pitchen tijdens het Fontys Student Startup Festival. In totaal zes studenten of studentenduo’s kregen op een podium en voor een jury de tijd om hun idee, vaak al helemaal uitgewerkt in een echte, draaiende onderneming, te presenteren. De beste pitch werd beloond met 1.500 euro. Nummer twee –  Jeffrey Wayers en de Cocktailizer – ontving 500 euro van het Mignot Fonds, dat is opgericht om kleine ondernemers in Zuidoost-Brabant te ondersteunen.

Van den Eerenbeemt en Meeuws kwamen zo’n vier jaar geleden al op het idee voor Vliegen & Parkeren omdat zij in de krant lazen over het alsmaar stijgende aantal passagiers op Eindhoven Airport. Nu is de website helemaal up and running. Klanten kunnen een parkeerplek kiezen bij één van de aanbieders en deze via de site reserveren. Tijdens de pitch leggen de twee uit dat ze eigenlijk al het startup-station gepasseerd zijn. “We gaan naar 28.000 reserveringen komend jaar en we gaan naar Duitsland toe”. Ook hebben de jonge ondernemers ongeveer 750 reviews met een gemiddeld cijfer van 8,5 te pakken.

Koeienscheet
Marianne Mignot (directrice Mignot & de Block), Eric van Schagen (CEO Simac), Rob Zopfi (ondernemer) en Ger Post (docent en ondernemer) mochten zich buigen over de zes pitches. De studentondernemers kwamen naar voren met onder meer een cocktailautomaat, een soort Uber voor eten en een concept om het gas dat koeien produceren met een installatie om te zetten tot duurzame energie. Uiteindelijk kregen de twee vierdejaars studenten commerciële economie de beste rapporten van de jury. Zopfi: “Een oplossing voor een zeer herkenbaar probleem.” Volgens de jury moeten de twee wel zorgen dat ze de grootste zijn en blijven en moeten ze flink aan de slag met relatiemanagement.

Het was de tweede editie van het Fontys Startup Festival. Bij de eerste editie vorig jaar juni wonnen Sjors Bakx en Rave Al-Chamary met hun urinemeter. Dat leidde vervolgens tot een subsidie van 40.000 euro.

Ondernemerschap is belangrijk voor Fontys en daarom heeft de HBO-instelling onder meer een studentenondernemersregeling in het leven geroepen. Tijdens het Startup Festival kunnen de CEO’s van de toekomst behalve pitchen ook in contact komen met al gevestigde ondernemers en workshops volgen. De eerste studenten die deel hebben genomen aan de ondernemersregeling kregen donderdag een certificaat.

Het hele verhaal van Vliegen en Parkeren kun je hier teruglezen.